Oltenii au mâncat de Paște 1.132 de miei și iezi sacrificați în târguri și abatoare

41

727 de miei și iezi au sacrificat oltenii de Paște în centrele de sacrificare, în timp ce abatoarele au tăiat 405 capete tineret ovin.

Carnea de miel și ied nu a lipsit, potrivit tradiției, de pe masa oltenilor de Paște, în total 1132 de capete fiind sacrificate sub control sanitar -veterinar.

La solicitarea primăriilor, pe raza județului au fost avizate temporar şase centre de sacrificare în zilele de 21, 25, 26 şi 27 aprilie , în localităţile Osica de Sus, Slatina, Balş, Drăgăneşti Olt, Caracal şi Slătioara. ʺD.S.V.S.A. Olt a asigurat supravegherea sanitară veterinară pentru toate centrele avizate temporar în perioada menţionată, pe parcursul careia au fost sacrificate 727 capete tineret ovin şi caprin. Pentru centrul avizat temporar în Slătioara nu au fost solicitari din partea crescatorilor de ovine pentru sacrificari de tineret ovin şi caprin, cu excepţia unui singur proprietar de animale care nu a întrunit toate condiţiile pentru efectuarea sacrificăriiʺ, arată Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt.

De asemenea, în abatoarele autorizate sanitar veterinar au fost sacrificate 405 capete tineret ovin.