VIDEO/FOTO Petrecere și voie bună la Izvoarele, în a doua zi de Paște

556

Sărbătoarea Învierii a adunat în cea de-a doua zi de Paște la Izvoarele locuitori ai comunei, dar și ai localităților învecinate. Hora satului a fost și un prilej de aducere aminte a tinerilor trecuți în neființă, fiind jucată Hora de Pomană.

Obicei tradițional în comuna Izvoarele, hora de Paște nu a lipsit nici ieri, adunând în satul Alimănești întreaga sulfare a comunei. Primarul Florian Constantin le-a pregtit sătenilor nu numai un spectacol cu muzică, dansuri și voie bună, ci și un parc de distracție pentru cei mici.

Hora pt cei adormiți, Izvoarele

Publiée par Realitatea Oltului sur Lundi 29 avril 2019

 

Oltenii s-au prins în horă, veselindu-se, neuitând însă nici de cei trecuți în neființă. Conform obiceiului, mai întâi s-a jucat hora de pomană, în amintirea tinerilor dispăruți recent, fete și băieți, cei prinși în horă, dar și cei de pe margini, fiind serviți de către rudele răposaților cu ouă roșii, dulciuri și răcoritoare. Nu a lipsit din mijlocul sătenilor edilul, îmbrăcat de sărbătoare tradițională, care a jucat alături de ei.

Hora pt cei adormiți, Izvoarele

Publiée par Realitatea Oltului sur Lundi 29 avril 2019

 

Pe scenă au urcat ansamblurile de dansatori din Izvoarele, Vâlcele, Poarta Olteniei GAL Ghimpețeni, solistele Melania Păun, Roxana Pațanghel, Elisa Popovici, Emilia Ogea și Mălina Conopan.

Poarta Olteniei

Publiée par Ogea Mirela sur Lundi 29 avril 2019

 

Spectacolul a fost încheiat cu un recital de excepție susținut de o oarte din Orchestra Doina Oltului, dirijată de maestrul Cristi Dumitru.