Geanina David, din Giuvărăști, locul I la Olimpida Națională de Interpretare Vocală

1629

Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” București, clasa profesorului oltean Loredana Streche, Geanina David, din Giuvărăști, s-a clasat pe primul loc pe țară la Olimpiada de Interpretare Vocală- liceu.

Câștigătoare a numeroase trofee la festivaluri și concursuri de folclor, Geanina David, din Giuvărăști, își ocupă de pe acum locul în galeria marilor artiști olteni de muzică populară. Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti București, olteanca de 18 ani s-a clasat pe locul I la Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii teoretice, clasele IX-XII.

Olteanca este pregătită de un profesor de excepție, șef de catedră la renumitul liceu bucureștean și îndrăgit solist vocal și instrumentist (nai)- Loredana Streche, originară din Corabia.

Profesoara Streche a mai bifat un rezultat de excepție la aceeași olimpiadă desfășurată în perioada 22- 26 aprilie la București, tot la secțiunea interpretare vocală, cu eleva Loredana Mardare, locul III, clasa a XII-a.

Trebuie menționat și rezultatul obținut de un alt profesor de excepție al liceului bucureștean, originar din Morunglav- Alin Langă: locul III la acordeon, clasa a XI-a, cu elevul Marian Badea.