Vădăstreanu, la baraj pentru lotul naţional, Simina Bilauschi- locul I şi AUR la Olimpiada Naţională de Matematică

838

Lotul Oltului calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică se întoarce acasă cu premii frumoase: un loc I şi două menţiuni acordate de Ministerul Educaţiei, 1 medalie de aur, 3 de argint şi 3 de bronz acordate de Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi o calificfare la baraj pentru lotul naţional lărgit.

 Nici la Olimpiada Naţională de Matematică din acest an elevii olteni calificaţi nu se întorc cu mâna goală. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 22- 25 aprilie la Hunedoara, astăzi fiind anunţate rezultatele după contestaţii. Cele mai bune performanţe ale Oltului aparţin anul acesta elevei Simina Bilauschi, clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială nr.3 Slatina- situată pe primul loc la nivel naţional, dar şi elevului Robert Vădăstreanu- cls. X, CNRG, care s-a calificat la baraj pentru lotul naţional.

Probele de selecţie pentru loturile nationale lărgite, seniori-juniori, vor avea loc azi, la Deva, elevii calificaţi şi la informatică, ce se susţine în aceeaşi zi, fiind convocaţi să participe la proba de baraj la Bucureşti, după vacanţa de primavară.

„Performarea până la excelență este un modus vivendi specific școlii noastre. Simina Bilauschi face matematică din plăcere, la nivel extrem de ridicat pentru vârsta ei, are o memorie și o intuiție foarte bună, este extrem de creativă, face totul cu o naturalețe ieșită din comun. Munca, perseverența, inteligența și în special seriozitatea au răsplătit-o cu locul I la Olimpiada Națională de Matematică. Felicitări domnului profesor care a contribuit la această performanță: NĂSUI FLORIN!”, a notat Şcoala 3 pe pagina de socializare, după aflarea rezultatului.

 REZULTATE :

  • MATEESCU O. BOGDAN MATEI- cls V, ŞCOALA GIMNAZIALĂ „VLAICU VODĂ” SLATINA -Menţiune MEN, ARGINT SSMR
  • BILAUSCHI C.I. SIMINA GABRIELA- cls VI, ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 SLATINA – locul I, AUR
  • POPA A. LUCA TEODOR- cls VI, COLEGIUL NAŢIONAL „ION MINULESCU” SLATINA – BRONZ
  • BOLBOREA RADU IONUŢ- cls.VII, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „EUGEN IONESCU” SLATINA – Bronz
  • DRĂGUŢ MARIO COSMIN- cls.IX, COLEGIUL NAŢIONAL „ION MINULESCU”/ CENTRUL JUDEŢEAN DE EXCELENŢĂ OLT- Argint
  • VĂDĂSTREANU ROBERT VALENTIN- cls.X, COLEGIUL NAŢIONAL “RADU GRECEANU” SLATINA- Menţiune, Argint, baraj
  • IGNAT ANDREI HORIA- cls.XII, COLEGIUL NAȚIONAL „ION MINULESCU” / CENTRUL JUDEŢEAN DE EXCELENŢĂ OLT- bronz.