Micuţii Slatinei primesc “Pașaport de copilărie” şi sunt invitaţi în “Adventure Land”, de ziua lor

96

70.000 de lei va aloca Primăria Slatina din bugetul local pentru organizarea manifestării „Slatina, Oraşul Copiilor”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Tărâmul Aventurii îi va aştepta pe copii pe esplanadă, cu multe provocări, distracţie şi premii.

Administraţia municipală a stabilit regulamentul de organizare, pentru al şaptelea an consecutiv, al manifestării  „Slatina, Oraşul Copiilor”, manifestare cu caracter educativ – sportiv – distractiv, la care se pot înscrie toţi copiii din Slatina, cu vârsta cuprinsă între 3- 14 ani. Din buget va fi alocată suma de 70.000 lei.

Evenimentul va avea loc în ziua de sâmbătă, 1 iunie, între orele 08,00 –13,00 pe esplanadă. Pentru orientare, fiecare participant va primii un “Pașaport de copilărie” în interiorul căruia se va găsii harta Harta “Adventure Land” cu amplasarea atelierelor și traseele marcate. Fiecare participant va deafăşura activităţi la ateliere, la cele la care doresc:

 • Atelierul nr. 1: Fii erou din poveste! – Atelier de confecţionat pălării şi accesorii vestimentare – orice copil se poate transforma într-un personaj de film sau teatru, putând pătrunde în universul fascinant al poveştilor, al eroilor filmelor preferate. Atelierul va fi condus de un scenograf cu experienţă în teatru, film şi televiziune şi de un designer modelier.
 • Atelierul nr. 2: Fii creativ! – Atelier de decoraţiuni din materiale reciclabile.
 • Atelierul nr. 3:FEŢELE VESELE- atelier de pictură pe faţă.
 • Atelierul nr. 4: atelier de pictură pe carton prin tehnica picturii pe apă – tehnica Ebru.
 • Atelierul nr. 5 – ARENA CAVALERILOR- atelier de săbii – tehnici de luptă coordonate de 2 cascadori cu experienţă îmbrăcaţi în costume medievale. Locul în care se va desfăşura atelierul va arăta ca o cetate medievală pregatită de sărbătoare, decorată cu steaguri şi blazoane.
 • Atelierul nr. 6 – ROBIN HOOD NE INVAŢĂ SĂ FIM ARCAŞI ISCUSIŢI -atelier de tir cu arcul – coordonat de personajul Robin Hood și Atelier de confecționat pălării Robin Hood (pentru a trage cu arcul, participantul va trebui, mai întâi, să-și confecționeze o pălărie Robin Hood)
 • Atelierul nr.7 – TRASEUL VIKINGILOR – atelier de jocuri medievale – cursa cu obstacole şi aruncatul merelor în coş (pentru a participa la parcurgerea traseului, participantul va trebui să fie pictat pe față cu semnele razboinicilor vikingi).
 • Atelierul nr.8 – VIRTUAL REALITY – atelier virtual reality – experienţe virtuale -pătrundem într-o lume virtuală cu ajutorul ochelarior magici
 • Atelierul nr. 9 – LUMEA MAGICĂ A CIRCULUI – atelier de jonglerie – jongleori vor iniția participanții în arta jongleriei cu diferite obiecte și echilibristica pe mingea de cauciuc.
 • Atelierulnr.10 – SCENA POVEŞTILOR – atelier de jocuri de teatru – jocuri de improvizaţie şi creativitate, coordonate de doi actori, costumaţi în personaje de poveste.
 • Atelierul nr. 11 – POVESTI COLORATE – atelier de confecţionat măşti şi blazoane- alături de 2 coordonatori pictori.