Dosarul amenințării jurnalistei Șercan, preluat de DNA. Ofițerul slătinean a recunoscut, spunând că a fost instigat de rectorul Academiei

173

Slătineanul Adrian George Bărbulescu, ofițer de poliție în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, este suspectat că este autorul amenințărilor cu moartea primite de către jurnalista Emilia Șercan, în urma dezvăluirilor privind tezele de doctorat plagiate în cadrul instituției. Potrivit unor surse, acesta și-a recunoscut vina și a mărturisit că a fost instigat chiar de către rectorul academiei.

Se complică lucrurile în cazul ofițerului de poliție care ar fi amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan, săltat ieri din Slatina și audiat. Potrivit surselor G4Media.ro, din cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 4, dosarul ar fi fost preluat de DNA, iar Bărbulescu George Adrian, ofițer angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că el a trimis mesajul injurios. Mai mult, tânărul a susținut că ar fi fost îndemnat să dea mesajul chiar de rectorul Academiei de Poliție.

Bărbulescu lucrează la biroul de cooperare inter-universitară al Academiei de Poliție, unde a fost angajat imediat după absolvire, în 2018.

Jurnalista Emilia Șercan este de câțiva ani autoarea unor dezvăluiri privind tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, în ultimele săptămâni publicând constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție. Ținta a fost inclusiv rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, Adrian Iacob, despre care a dezvăluit că ar fi plagiat aproape 70% din teza de doctorat, în situația în care întreaga sa carieră academică se bazează pe titlul de „doctor” obținut.

Potrivit Ministerului de Interne, în acest moment în toate structurile instituției există circa 580 de posesori de titluri de doctor. Deși în ultimii trei ani s-a anunțat verificarea tezelor de doctorat elaborate în instituția care pregătește viitori polițiști, doar şase teze au fost verificate de Comisia de Etică.