12 elevi slătineni la Concursul Internațional de Matematică – fizică – informatică „Cupa Serbiei”

306

Municipalitatea slătineană va sprijini financiar participarea a 12 elevi de excepţie la Concursul Internațional de Matematică – fizică – informatică „Cupa Serbiei”. În acest sens, din bugetul local se va acorda suma de 8000 de lei, proiectul urmând a fi dezbătut azi în comisiile Consiliului Local.

Succesul înregistrat anul trecut, la prima participare, de către echipa slătineană la concursul internaţional din Belgrad, deși au avut competitori elevi din 12 țări, a determinat profesorii îndrumători ca anul acesta să trimită la concurs o echipă triplată. În acest sens, Centrului Județean de Excelență Olt a solicitat sprijin financiar de la Primăria Slatina în vederea participării a 12 genii din municipiu. La Concursul Internațional de Matematică – fizică – informatică „Cupa Serbiei”, organizat în perioada 24 – 29 iunie vor merge elevi de la Centrul Județean de Excelență Slatina: Popa Filip, Prina Alexandru, Marius Militaru, Simina Bilauschi, Popa Luca Teodor, Coneschi Vlad Silviu, Oprea Marina, Vădăstreanu Robert Valentin, Dobre Andreea Maria, Mărgheanu Cristina, Tănase Mihai Florin, Drăguț Mario, însoţiţi de profesorii îndrumători Chiriță Aurel, Adriana Ioniță și Miu Cristian.

Pentru ca echipa ced reprezintă municipiul şi ţara să poată participa, administraţia locală va acorda un sprijin financiar de 8.000 de lei. „Acest concurs îndeplinește rolul de a alinia România la condițiile, modul de viață și valorile europene, matematică – fizică – informatică fiind ramurile curriculare de învățământ ce au o mare importanță pentru formarea elevilor aparținând școlilor din Slatina, prin dezvoltarea cunoașterii unei identități educative. Autorităţile administraţiei publice locale au competenţa de a susţine proiectele cu caracter cultural- educativ ce au ca obiectiv realizarea de recorduri şi victorii care contribuie la afirmarea imaginii municipiului Slatina și, implicit, a României pe plan internaţional. Primăria municipiului Slatina își propune orientarea priorităților tinerilor către educație și către stimularea continuă a acestora prin răsplătirea performanțelor”, se arată în proiectul de hotărâre aflat azi pe masa comisiilor Consiliului Local.

Participarea de anul trecut a adus județului 6 medalii la informatică, matematică și fizică. Trei din cei patru elevi din Slatina s-au întors cu premii valoroase. Robert Vădăstreanu a câștigat medalia de aur la informatică, medalia de argint la matematică și medalia de bronz la fizică. Vlad Coneschi a câștigat argint la matematică și bronz la fizică, iar Ion Marius Militaru a câștigat medalia de bronz la matematică. Participarea a fost sponsorizată tot de către Primăria Slatina.