Ofițer de poliție din Slatina, prins și audiat în cazul amenințărilor cu moartea la adresa jurnalistei Emilia Șercan

349

Mai multe percheziții au avut în această dimineață la Academia de Poliție în legătură cu amenințările cu moartea vizând-o pe jurnalista Emilia Șercan. Învinuit în acest caz este un slătinean, ofițer de poliție, care a fost prins în Slatina și condus la audieri în București.

Jurnalista Emilia Șercan a anunțat pe pagina sa de Facebook și a depus plângere la poliție că a primit amenințări cu moartea. „Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenintare cu moartea. Mesajul vine in contextul in care de trei saptamani public in mod constant informatii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Politie, institutie aflata in subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau in pregatire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din Romania fiind subiectul dezvaluirilor mele”, a scris aceasta.

Astăzi, au avut loc mai multe percheziții la Academia de Poliție, dar și la locuința ofițerului de poliție suspectat că ar fi ameninţat-o pe Emilia Şercan, fiind puse în aplicare două mandate de percheziție.

Principalul suspect este un ofițer angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Potrivit HotNews.ro, ofițerul Adrian George Bărbulescu a fost prins în Slatina, urmând să fie adus în calitate de suspect în București, în baza unui mandat de aducere.

„A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție”, a reacționat jurnalista.