CSU Craiova îşi poate salva sezonul la malul mării

87

Joi seara, de la ora 19:45, pe Stadionul Viitorul din Ovidiu, Universitatea Craiova CS, echipa fanion a Olteniei, are şansa de a salva un sezon pe care îl începuse cu ambiţii mari. Oltenii vor întâlni echipa lui Gică Hagi, Viitorul Constanţa, în meciul retur din semifinalele Cupei României. Gazdele au prima şansă pentru a accede în finală, după ce s-au impus la Craiova cu 2-1. Golurile au fost marcate de Houri şi Rivaldinho pentru constănţeni şi Bancu,  pentru olteni.

După mulţi ani, pătimaşii suporteri olteni au sperat că echipa lor va reuşi să câştige un nou titlu. Speranţele lor erau susţinute de faptul că echipa reuşise să câştige Cupa României în sezonul trecut. Cedările lui Băluţă, Gustavo şi Screciu, în intersezon, păreau a fi bine suplinite de ceilalţi jucători din lot. Cicâldău, jucător crescut la Academia de fotbal Gheorghe Hagi, şi, ulterior, bosniacul Koljic, au făcut uitate plecările celor trei, astfel că, la intrarea în pauza de iarnă, craiovenii erau în grafic. În schimb, transferul lui Mitriţă în SUA, în iarnă, a lăsat un gol care nu a putut fi umplut de aducerea lui Carlos Fortes de la  Gaz Metan Mediaş şi a lui Andrei Cristea de la Poli Iaşi.

Primăvara a pus capăt speranţelor craiovenilor după remiza albă cu CFR Cluj şi înfrângerile cu FCSB şi Viitorul. Obiectivele finalului de sezon pentru echipa din Bănie sunt clasarea pe locul al treilea, loc care garantează prezenţa în Europa League, şi calificarea în finala Cupei României. În ambele situaţii, adversarul direct este Viitorul Constanţa.

Dacă în campionat lucrurile par a fi mai simple, U Craiova având 3 puncte avans şi meci direct în Bănie, în Cupa României situaţia este mai complicată, după înfrângerea din meciul tur. Jucătorii craioveni, conduşi de pe banca tehnică de Corneliu Papură în urma demiterii italianului Devis Mangia, trebuie să inscrie de cel putin două ori la Ovidiu pentru a putea spera la calificare. Agenţiile de pariuri online nu dau şanse prea mari Craiovei. Aceasta are cota 2.95 să câştige meciul retur şi cota 3.65 să se califice în finală.

Papură este optimist în ceea ce priveşte şansele Craiovei. La finalul meciului câştigat cu Astra, la Giurgiu, antrenorul oltean a declarat: ,, Timpul fiind scurt, e greu să impui anumite reguli pe care le doreşti, dar băieţii au dat dovadă de caracter. Sunt obişnuit şi cu victoriile, mă bucur pentru debutul cu victorie. Mai mult mă bucură că jucătorii au avut posesie. Vedem care va fi jocul rezultatelor. Avem o echipă care poate foarte uşor termina în primele două. Cu Viitorul sperăm să marcăm mai mut. Având în vedere ocaziile pe care le-am avut, e bine, dar puteam face şi mai bine”.

Oltenii au avantajul celor două zile de odihnă în plus. Ei au jucat vineri seara, în timp ce Viitorul a jucat duminică. Cum şi pentru Viitorul, Cupa României reprezintă obiectivul prioritar, Gică Hagi a menajat în meciul cu FCSB 4 jucători: Vînă, Drăguş, T. Băluţă şi Houri.

Echipele probabile:

Viitorul Constanţa:  Cojocaru, portar – de Nooijer, Ghită, Ţîru, Boboc, fundaşi – Vînă, T. Băluţă, Houri, mijlocaşi – I. Hagi, Drăguş, Calcan, atacanţi.

U Caiova CS: Pigliacelli, portar – Martic, Kelic, Acka, Bancu, fundaşi –Cicâldău, Fedele, Mateiu, mijlocaşi – Mihăilă, Fortes, Bărbuţ, atacanţi.