Colibășanu a ajuns la 4700m altitudine pe Dhaulagiri, depășind jumătatea ascensiunii

54

A pornit la finele lunii martie într-o nouă expediție istorică, fără șerpași și fără oxigen suplimentar. Horia Colibășanu a ajuns în tabăra de bază a muntelui Dhaulagiri, cel pe care vrea să deschidă o rută nouă, tabătă amplasată la 4700 m altitudine.

Cel mai performant alpinist din istoria României, Horia Colibășanu, născut la Slatina și declarat Cetăţean de onoare al municipiului, de profesie medic stomatolog, stabilit în Timişoara, alpinistul român care a urcat pe opt dintre vârfurile de peste 8.000 de metri din Himalaya, se află într-o nouă expediție, cea de-a 21a expediție internațională şi cea de-a 16-a în Himalaya. Provocarea anului 2019 este o rută nouă spre vârful Dhaulagiri 8.167 metri. Alpinistul a ajuns la începututl acestei săptămâni la 4700m.

Horia Colibășanu este însoțit de colegii Marius Gane și Peter Hamor, cei trei depășind jumătatea distanței spre vârf. Ei au ajuns în tabăra japoneză a muntelui Dhaulagiri, cea care le va servi în următoarele săptămâni ca tabără de bază, urmând să înceapă ascensiunea spre taberele superioare intermediare.

Conform planului de expediție, cei trei mai au aproximativ o lună până la fereastra de vârf, întoarcerea în țară fiind planificată la începutul lunii iunie.

Despre expediție și almaresul alpinistului:

Slătineanul Colibășanu a plecat să recucerească vârful himalayan Dhaulagiri (8.167m), clasat în top cinci cei mai periculoși munți