2.076 șomeri olteni, angajați prin intermediul AJOFM Olt

59

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt se poate lăuda cu un număr de 2076 de încadrări în muncă, în primele trei luni ale anului, dintre șomerii care au apelat la serviciile agenției.

De la începutul anului și până la finele lunii martie, 6.071 de olteni au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active. Dintre acestea, 2.076 au fost încadrate în muncă.

Potrivit statisticilor AJOFM Olt, 875 persoane angajate au peste 45 de ani, 546 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 346 au între 25 și 35 de ani, iar 309 sunt tineri sub 25 de ani (din care 309 tineri NEET). În funcţie de rezidenţă, 829 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar  1.247 persoane sunt din mediul rural.

„Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele 3 luni ale anului 2019, 1.328 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active”, declară Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (863), urmate de cele cu studii gimnaziale (278), profesionale (221),  91 fiind cu studii universitare.