Echipa de tenis feminin a României a ratat calificarea in finala Fed Cup 2019

116

In ciuda evoluțiilor excepționale ale Simonei Halep, echipa feminină de tenis a României nu a reușit sa se califice in finala Fed Cup 2019, fiind învinsă de Franța, cu scorul general 3-2. Cele 5 partide s-au disputat la Rouen, Franța, în cursul weekendului ce tocmai s-a încheiat.

În primul din cele 5 meciuri, disputat sâmbătă, 20 aprilie, Simona Halep (2 WTA) a trecut relativ ușor de Kristina Mladenovic (66 WTA), 6-3, 6-1, confirmând obiectivul său principal in 2019 – câștigarea Fed Cup.

Din păcate însă, în cel de-al doilea meci programat sâmbătă, Mihaela Buzărnescu (30 WTA) a continuat seria evoluțiilor mai slabe din ultimele 8 luni si nu a reușit sa se impună in fața Carolinei Garcia (21 WTA), cedând în doar două seturi, ambele încheiate cu același scor, 6-3.

Cel de-al treilea meci al semifinalei, primul din cele 3 ce aveau sa se dispute în Duminica Floriilor, a fost unul memorabil, Simona Halep reușind o victorie fantastică in fata Carolinei Garcia, 6-7, 6-3, 6-4, la capătul unei partide ce a durat nu mai puțin de 3 ore.

A urmat apoi ultimul meci de simplu, cel dintre Irina Begu (83 WTA) si Pauline Parmentier (55 WTA), câștigat de franțuzoaică in 3 seturi, 3-6, 6-2, 2-6. De menționat ca românca s-a accidentat destul de serios în timpul setului decisiv, la scorul de 4-2 in favoarea adversarei.

Totul s-a decis in partida de dublu, in care perechea Simona Halep/Monica Niculescu a fost învinsă de Caroline Garcia/ Kristina Mladenovic in 3 seturi, 5-7, 6-3, 6-4, după 2 ore si 39 de minute de luptă aprigă.

La doar câteva minute de la finalul aventurii in Fed Cup, reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu a concretizat desfășurarea întregii semifinale, în cadrul emisiunii Digi Sport Special, astfel:

”Nu prea mai am voce. Ce să spun? Rezultatul acestui meci se scrie așa: Franța – Simona 3-2. Si cu asta am spus tot. Acest meci nu a fost pierdut la un game de dublu. Acest meci a fost pierdut in partidele de simplu în care Mihaela Buzărnescu si Irina Begu nu au contat. Mihaela nu are mentalitate, antrenament de Fed Cup. Nu știe să se conecteze la energia tribunei. Simona Halep a jucat cu o dăruire uriașă. Mă gândeam ce a simțit Messi în finala Mondialului din 2014, pierdută în fața Germaniei. Asta a simțit si ea. Aceasta este una dintre cele mai mari sportive ale lumii. Avem o problemă, anume a doua rachetă. Nu avem. Irina m-a dezamăgit. Parmentier nu era o adversară de speriat. Simona merită toată dragostea noastră. A dovedit că, acum, la 27 de ani, este un adevărat lider al tenisului romanesc. Simona este căpitanul tenisului romanesc. E foarte matură. Știe să își gândească tactic meciurile foarte bine”, se arată pe digisport.ro.

Înaintea semifinalelor, România era considerată favorita numărul 1 la câștigarea actualei ediții de Fed Cup, fiind creditată cu cota 2.85 la agenția de pariuri online Betano, în timp ce Franța ocupa ultima poziție in topul favoritelor, cu o cotă de 4.50. Protagonistele celeilalte semifinale, Australia si Belarus, împărțeau aceeași cotă, 3.50.

În finala Fed Cup 2019, Franța va întâlni Australia, formație ce a învins tot astăzi Belarus cu 3-2, perechea Barty A./ Stosur S. impunându-se în meciul decisiv cu 2-1 (7-5, 6-3, 6-2) în fața echipei Azarenka V./ Sabalenka A.