Deși curge cu urări, azi NU este Sf Gheorghe. Biserica a mutat sărbătoarea după Paște

289

Astăzi, creștinii ortodocși ar fi trebuit să-l serbeze pe purtătorul de biruință, Sf Mucenic Gheorghe. Însă, anul acesta, pentru că sărbătoarea cade în Săptămâna Mare, Sfântul Sinod a decis să o mute pe 29 aprilie, în a doua zi de Paște.

Peste un milion de români poartă numele sfântului mucenic Gheorghe, protectorul naturii înverzite, al vitelor și oilor, sfânt ce ar fi trebuit celebrat astăzi. Deși pe rețelele de socializare mai ales curge cu urări, anul acesta NU astăzi este Sf. Gheorghe. Sfântul va fi pomenit în data de 29 aprilie, la o zi după Paște. Decizia aparține Bisericii Ortodoxe. „Sfântul Gheorghe a fost unul dintre marii credincioși ai omenirii, iar cinstirea lui este motive de sărbătoare și bucurie. Anul acesta 23 aprilie pică în perioada în care creștinii ortodocși se află în Săptămâna Patimilor. În consecință, s-a decis ca toți purtătorii numelui acestui sfânt să își celebreze onomastica pe 29 aprilie, după ieșirea din Postul Paștelui. Astfel de situații au mai existat în trecut și este o decizie cât se poate de normală a bisericii”, a anunțat BOR.

Potrivit bisericii, petrecerile şi mesele îmbelşugate nu îşi au locul în Săptămâna Patimilor pentru credincioşii ortodocşi, când sunt aşteptaţi la Denie.

Nu este pentru prima dată când se decide astfel. În 2011, Sf. Gheorghe a picat chiar în Sâmbăta Mare, aşa că sărbătoarea a fost amânată tot după Paște.