5 dosare PENALE pentru comerț cu falsuri purtând însemne de branduri

101

Vindeau îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării ca fiind “de firmă”, în realitate acestea fiind obiecte contrafăcute. Cinci agenți economici din Slatina și Caracal s-au ales cu dosare penale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au întocmit 5 dosare penale și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproximativ 15.000 de lei, în urma unei acțiuni pe linia respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

În acest weekend, polițiștii SICE Olt au acționat pe raza  localităților Slatina, Caracal, Corabia, Osica de Sus și Tufeni, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Ei au identificat magazine unde clienții erau înșelați cu marfă contrafăcută-  200 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

“În urma activităților desfășurate, au fost identificați 5 agenți economici, din municipiile Slatina și Caracal, care aveau expuse, în vederea comercializării, peste 200 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, purtând însemnele de identificare ale unor branduri de renume. Polițiștii de investigare a criminalității economice au întocmit cinci dosare penale reprezentanților firmelor respective, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998, constând în punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. “, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt