Nicolicea, iepurele lui Dragnea pentru Iohannis

113

Liviu Dragnea i0a întins o capcană președintelui Iohannis. Convins că pe oricine va propune în primă instanță, președintele se va opune, liderul PSD l-a trimis la ,,tăiere,, pe Nicolicea. În realitate, propunerea serioasă a social-democraților pentru portofoliul de la Justiție este Toni greblă, fost judecător la Curtea Constituțională.

PSD a decis revocarea din fruntea ministerului Justiției a lui Tudorel toader. CEx0ul social-democraților a luat această decizie și tot el a hotărât ca prima propunere pentru conducerea acestui minister să fie Eugen Nicolicea. PSD se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să refuze nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru portofoliul de la Justiție așa că are disponibil un așa siz Plan B care, în fapt, reprezintă adevărata nominalizare: Toni Greblă.

Greblă este fost judecător al Curții Constituționale. El a demisionat din această poziție după ce procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită. În acest dosar Tonii Greblă a fost achitat în primă instanță. Surse din cadrul MPSD declară că acesta este un susținător al schimbărilor legilor justiției în varianta care îi convine lui Dragnea. În prezent Greblă este secretar general al guvernului.