Colegiul Minulescu trimite 10 elevi la Olimpiada Națională de Matematică

855

Cu circa 60 de calificați anul trecut la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, Colegiul Național Ion Minulescu Slatina nu lasă nici anul acesta ștacheta mai jos. Numai la matematică de la acest liceu s-au calificat 10 elevi.

Șapte liceeni și trei elevi de gimnaziu alcătuiesc anul acesta lotul Colegiului Ion Minulescu Slatina la faza natională a Olimpiadei de Matematică, pregătiți de doi dintre cei mai buni profesori ai  învățământului oltean, care se bucură și de recunoaștere națională: Simona Năsui (gimnaziu) si Marius Perianu (liceu).

De remarcat că doi dintre olimpici vor reprezenta colegiul și, implicit, județul și la alte olimpiade: Lidia Popa (V)- calificată și la naționala de limba română și Mario Drăguț (IX)- calificat si la naționala de fizică.

Totodată, nu trebuie ignorant nici că alți 14 elevi ai celui mai bun liceu din județul Olt au obținut la faza județeană a olimpiadei rezultate notabile, unii chiar la egalitate cu primul clasat sau foarte aproape de calificarea la national. Printre ei, și doi calificați la alte materii: Popa Filip Andrei (VIII) -calificat la naționala de informatică și Mărgheanu Cristina (IX)- nationala de fizică.
Cei 10 matematicieni CNIM de top ai județului ce vor merge la etapa națională sunt:
POPA LIDIA, clasa a V-a, calificata si la nationala de limba romana

POPA LUCA TEODOR, clasa a VI-a (anul trecut Mențiune și Medalie de Argint acordată de Societatea de Științe Matematice din România)
DINU MIHAI, clasa a VI-a
DOBRE ANDREEA MARIA, clasa a IX-a (anul trecut medalia de bronz)
DRĂGUȚ MARIO COSMIN, clasa a IX-a, calificat si la nationala de fizica 
TĂNASE MIHAI FLORIN, clasa a IX-a
MUȘUROI DANIEL, clasa a XI-a
ENE MIHAELA FRANCESCA, clasa a XI-a
IGNAT ANDREI HORIA, clasa a XII-a (anul trecut mențiune și medalia de argint)
DOBRIȚA GEORGE MĂDĂLIN, clasa a XII-a (anul trecut medalia de bronz)
Anul trecut, la faza națională a Olimpiadei de Matematică, colegiul slătinean a avut tot 10 calificați. Horia Ignat s-a prezentat excepțional, ratând calificarea în lotul național în urma deciziei comisiei de a califica la baraj doar primii 15 elevi, nu primii 20 așa cum ar fi trebuit. El a fost unul dintre cei doi elevi din țară care au reușit să rezolve una dintre probleme cu un grad de dificultate foarte ridicat.

Lista cu toți elevii din județ calificați poate fi consultată aici:

https://www.isjolt.ro/categorii/curriculum-si-asigurarea-calitatii/matematica/