Ministerul Agriculturii, de partea primarului Balșului: Orice primărie poate solicita și organiza centre de sacrificare miei/ DOCUMENT

696

În perioada 15-28 aprilie, orice primărie poate solicita și organiza centre de sacrificare miei și iezi. Decizia a fost transmisă azi de Direcția pentru Agricultură Județeană Olt, în urma intervenției primarului Balșului, nemulțumit de interdicția DSVSA Olt.

Autoritățile sanitar -veterinare din Olt au decis să nu mai aprobe niciun punct de sacrificare temporară a mieilor, ca urmare a aplicării măsurilor de prevenire a pestei porcine africane, labatoarele, supermarketurile sau măcelăriile rămânând singurele variante date locuitorilor județului Olt de către DSVSA Olt pentru aprovizionarea de Paște cu tradiționala carne de miel sau ied.  În plus, aprovizionarea cu miei direct de la stână înseamnă asumarea riscului de a rămâne fără carne. Măsura a fost contestată de către primarul Mădălin Teodosescu, acesta anunțând locuitorii că în Balș centrul de sacrificare va funcționa.

Intervenția publică a edilului Teodosescu a avut efect. ʺOrice primărie poate solicita și organiza astfel de centre de sacrificare în perioada 15-28 aprilie 2019.
Pe această cale, domnul primar mulțumește Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a rezonat la această solicitare și speră într-o colaborare cu rezultate deosebite și pe viitor.ʺ, a transmis administrația orașului de pe Olteț.

Astăzi, Direcția pentru Agricultură Olt a transmis către toate primăriile documentul de informare.