Dansurile oltenești au adus Primăvara Românească la Bruxelles

168
Nichita Dragomira, alături de secretarul de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Boglarka Lilla Debelka

Oltenii au reprezentat și anul acesta cu cinste România la cea de-a 14-a ediție a Festivalului românilor din Belgia- „Primavara Românească la Bruxelles „.

Cultura, tradițiile, muzica, dansurile și bunătățile românești au constituit sâmbăta trecută principala atracție atât pentru belgieni, vizitatorii europeni, dar și pentru românii care trăiesc în capitala Belgiei. Artiști veniți special din România și meșteri populari au adus Primăvara Românească la Bruxelles.

Festivalul românilor din Belgia se află la cea de-a 14-a ediție, evenimentul fiind organizat de către Casa de Cultură Belgiano-Română pentru comunitatea românească din Belgia- Arthis, cu sprijinul  Primăriei oraşului Bruxelles.

Spectacolul organizat în Piața Marché aux Poissons din centrul orasului a curpins  muzică românească, dansuri, ouă încondeiate, ceramică, pictură pe sticlă şi pe lemn, costume tradiţionale. Iar de la eveniment nu putea lipsi nici în acest an Oltul, reprezentat de doi coregrafi de excepție- Nichita Dragomira și Liliana Taifas, cu ansamblul Zamfira.

La eveniment a participat și secretarul de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Boglarka Lilla Debelka.

Petrecem cu mic,cu mare laPRIMAVARA ROMANEASCA.BRUXELL.

Publiée par Liliana Taifas sur Samedi 13 avril 2019