Președintele PNL Olt: E Timpul! România în primul rând!

2664

Doar două săptămâni ne mai despart de perioada de campanie electorală pentru alegerile europarlamentare de la finele lunii mai. Politicienii fac ultimele pregătiri pentru a putea convinge cât mai mulți electori să le acorde votul. Organizațiile locale încearcă să adapteze la condițiile locale direcțiile strategice stabilite la nivel central de conducerile formațiunilor politice. Încercăm să aflăm care este stadiul pregătirii campaniei la nivelulPNL Olt și care ar fi atuurile necesare atingerii targetului propus.

-Domnule președinte, este fierbere mare în interiorul formațiunilor politice, în această perioadă, dată fiind apropierea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Cum stă PNL la nivelul județului Olt cu punerea la punct a tuturor detaliilor?

Ne pregătim temeinic pentru aceste alegeri având în vedere importanța acestui tur electoral și lucrul acesta vrem să îl transmitem alegătorilor noștri. Activitatea mea și a colegilor mei, atât din Biroul Județean cât și din teritoriu, constă în întâlniri cu activul nostru de partid, aleși locali și membrii Birourilor Politice Locale în chestiuni ce privesc organizarea în teritoriu și zilnic ne întâlnim și cu alegătorii pentru a le spune de ce merită candidații Partidului Național Liberal să îi reprezinte în Parlamentul European.

-Ce acțiuni menite să atragă atenția opiniei publice asupra candidaților PNL vor avea loc în perioada următoare, în județul Olt?

În perioada următoare avem întâlniri regionale deja programate în județul Olt. În data de 6 aprilie, filiala Olt a participat cu peste 1000 de delegați la Regionala SV Oltenia care s-a desfășurat la Craiova, începând cu orele 16.00, pe esplanada Teatrului Național. La această Regională au participat toți aleșii locali din Regiunea Oltenia alături de președintele Ludovic Orban, secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan și candidații la europarlamentare din Regiune, Marian Jean Marinescu și Mădălin Teodosescu, primarul orașului Balș. De asemenea, în data de 19 aprilie 2019, filiala noastră va organiza Gala Aleșilor Locali ai PNL Olt, un eveniment cu 500 de persoane la care vor participa toți liderii partidului pe care i-am menționat anterior.

-Recent, afirmați că PNL Olt va obține la scrutinul de la finele lunii mai cel mai bun scor din ultimul deceniu. Pe ce vă bazați? Care sunt atuurile care vă determină să sperați la un scor fără precedent?

Speranța aceasta mi-o dau oamenii cu care stau zilnic de vorbă și care au văzut în ultima perioadă felul în care se comportă Partidul Național Liberal pe scena politică românească și în Parlamentul European. Speranța aceasta mi-o dau cei care aleg în ultima perioadă să vină alături de mine și de colegii mei ca membri cu responsabilități depline ai filialei noastre și vă asigur că nu sunt puțini. Speranța aceasta vine din numărul mare de tineri din mediul rural care vor să își asume o candidatură la primăriile din localitățile unde își desfășoară activitatea, unde au ales să își întemeieze o familie. Toate aceste lucruri eu le consider atuuri și cu o echipă care își mărește numărul cu fiecare zi nu am cum să nu cred că vom reuși.

-Se știe că județul Olt este unul cu un electorat preponderent de stânga. Cum credeți că veți reuși să-i convingeți să vă acorde încredere? Ce le veți spune concret încât pe 26 mai să pună ștampila pe lista cu candidații PNL?

Eu nu aș spune că județul Olt are un electorat preponderent de stânga. Mai degrabă aș spune, asumat și cu simț de răspundere, că electoratul nu a văzut până acum în PNL Olt o alternativă. Dar lucrurile s-au schimbat, politica pe care noi o facem este una transparentă, fără jocuri de culise și înțelegeri pe sub masă, este o politică a ușilor deschise către toți aceia care vor o schimbare în bine a județului nostru și oamenii au văzut asta. Ne aleg pe noi și devin membri și cred că ne vor alege pe noi, votându-ne.

– Desemnarea printre candidații liberali la Parlamentul European a unui lider PNL Olt, în persoana primarului orașului Balș- Mădălin Teodosescu, va ajuta organizația pe care o conduceți să-și atingă obiectivul propus pentru această primă rundă de alegeri din perioada 2019-2020?

Domnul primar este o persoana în care eu cred! Cred pentru că, în puținul timp de când lucrăm împreună, mi-a demonstrat că este un om de echipă, că este un om care și-a păstrat conduita liberală și care a demonstrat că poate să facă mult mai mult pentru cetățeni având în vedere implicarea dumnealui în foarte multe proiecte la nivel european prin prisma funcției de președinte al Asociației Orașelor din România pe care o deține. Lucrurile acestea contează foarte mult și, da, sunt un plus care ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele electorale.

-Domnule președinte, există tot felul de speculații legate de o serie de neînțelegeri din sânul organizației pe care o conduceți, fapt ce ar putea lăsa să se înțeleagă că nu se va acționa în campanie ca o adevărată echipă. Ce este adevărat din tot ceea ce se vorbește?

Ca și într-o familie, pot exista momente în care apar neînțelegeri. Dar atât timp cât toate aceste lucruri le discut, transparent, împreună cu colegii mei și tot împreună luâm deciziile care se impun, eu cred că asta înseamnă echipă. Și nu vreau să fiu înțeles greșit, dar de când lucrurile încep să meargă bine în PNL Olt, au început și aceste așa zise neînțelegeri. Probabil că unora le este frică de forța care începe să devină PNL Olt și se joacă cu mintea unora. Dar, nu, PNL Olt este o echipă și se va comporta ca atare.

– Unele sondaje dau USR-PLUS ca fiind, în fieful liberal, la doar doi pași în urma partidului pe care-l reprezentați. Este un lucru bun acest fapt sau vă îngrijorează având în vedere că, pe anumite direcții, duceți aceeași politică?

Mi-e foarte greu să cred că diferența este atât de mică în “fiefuri“ liberale așa cum le spuneți dumneavoastră. Aceste localități sunt cele care apar ca exemple de bună administrație în România și nu văd de ce oamenii ar vrea să schimbe lucrurile acolo unde ele merg foarte bine… Deci, dați-mi voie să fiu rezervat la sondajul acesta. Pe de altă parte, nu am niciun motiv de îngrijorare asupra partidelor de dreapta care luptă, ca și noi, împotriva răului făcut de PSD – ALDE.

– Lăsând la o parte declarațiile oficiale ce fac parte din strategia decisă de PNL pentru aceste alegeri europarlamentare, dumneavoastră, personal, de ce credeți că oltenii ar trebui să voteze cu principalul partid de opoziție?

V-am dat deja răspunsul la întrebarea aceasta mai sus. Și să nu credeți că sunt doar declarații politice, cred în ceea ce spun, simt tot ceea ce fac.

–Aveți curajul să faceți un pariu cu privire la scorul pe care-l va obține PNL Olt la alegerile europarlamentare? Cam cât la sută din voturi veți reuși să obțineți de la olteni?

Am avut curajul cu toții să ne asumăm în Colegiul Director Județean un scor de minim 20%. Dar nu din curaj ni l-am asumat, ci din responsabilitate și muncim în consecință pentru acest lucru. Nu tratez rezultatul la aceste alegeri ca pe un pariu ci ca pe un vot de încredere în Partidul Național Liberal. E Timpul! România în primul rând!

Mult succes!