Christian Sabbagh vine luni la Slatina, la lansarea campaniei de cursuri gratuite de prim-ajutor

1097

Cursuri gratuite, săptămânal, pe durata unui an de zile, pentru a ajuta semenii să știe cum să intervină până la sosirea echipajelor specializate atunci când cei de lângă ei au nevoie de ajutor. Lansarea campaniei va fi făcută luni, anunțându-și prezența și Christian Sabbagh.

Corpul Național al Polițiștilor, în parteneriat cu Poliția Municipiului Slatina, Crucea Roșie, Filiala Olt și Bibloteca Județeană Olt Ion Minulescu, desfășoară începând din această lună, timp de un an, cursuri de prim ajutor de bază pentru olteni. Deschiderea oficială a proiectului va avea loc luni, 15 aprilie, ora 14.00, la Biblioteca Județeană, în prezența oficialităților locale și județene, a directorilor de instituții și a reprezentanților Corpului Național al Polițiștilor, dar și a jurnalistului de origine libaneză acreditat de Ministerul de Interne, Christian Sabbagh.

Cursurile vor fi gratuite, formator fiind polițistul Viorel Teacă, voluntar al Crucii Roșii, cu cursuri de perfecționare în domeniu absolvite în România și Marea Britanie și campanii asemănătoare desfășurate la Bekaert Slatina, Școala Gimnazială Vlaicu Vodă Slatina, Liceul cu Program Sportiv Slatina, Inspectoratul Județean de Poliție Olt , Centrul de Formare și Perfecționare al Agenților de Poliție “Nicolae Golescu” Slatina etc.

Proiectul vizează salvarea de vieți omenești prin manevre certificate în  acordarea de Prim Ajutor de bază, pregatirea populației în caz de cutremur, pregătirea populației în a folosi defibrilatoare externe semiautomate, accidente de circulație etc.

Pregătirea în vederea folosirii defibrilatoarelor se face având în vedere un proiect al Clubului Rotary Slatina, care își propune să doteze instituțiile-cheie din județ, achiziționarea fiind făcută în urma unui bal caritabil ce va fi organizat luna viitoare.