„Caravana prieteniei”, proiect educativ între GPP7 Slatina și trei grădinițe din Târgoviște

500

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 Slatina a fost luni gazda unui proiect educativ ce a vizat schimbul de experiență între cadrele unității slătinene și trei unități de învățământ din județul Dâmbovița.

Noi provocări în plan profesional, modernizarea stilului de muncă, eliminarea rutinei din activitatea zilnică, precum și contribuția sistematică la formarea și perfecționarea profesională a educatoarelor a fost ținta Proiectului Educativ „Caravana prieteniei”, în cadrul căruia s-a desfășurat la începutul acestei săptămâni  activitatea „Educația copilului în spațiul valorilor naționale”. Gazdă și organizator a fost Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 Slatina, iar invitate cadrele a trei grădinițe din județul Dâmbovița.

„Proiectul educativ s-a încheiat între G.P.P. Nr. 7 Slatina și trei unități de învățământ din județul Dâmbovița (G.P.P. Nr. 13 Târgoviște, G.P.N. „Carmen Sylva” Târgoviște și G.P.P. Nr. 3 Târgoviște) din dorința de a realiza un schimb de experiență pe tema valorilor naționale promovate în diferite zone ale țării și de a le face cunoscut copiilor frumusețea portului popular, a tradițiilor și obiceiuri locale”, declară directorul Ana-Maria Grigore.

Rezultatele așteptate de la proiect sunt: legarea unor prietenii între copiii celor patru unități de învățământ, cunoaşterea tradiţiilor culturale din zonele grădinițelor implicate, realizarea unui album cu aspecte din derularea acțiunilor și implicarea benevolă a părinților în acțiunile noastre și acordarea sprijinului material necesar.

„Activitatea a cuprins vizitarea unității noastre de învățământ (Corp A și Corp B), masă rotundă (dezbateri și prezentări de ppt-uri cu aspecte din activitățile desfășurate cu preșcolarii, părinții acestora și comunitatea locală), vizitarea de obiective turistice (Muzeul Județean Olt, Mănăstirea Clocociov, parcuri) și atelier de creație cu preșcolarii și doamnele educatoare din grădinițele partenere”, explică prof. Gina Donea Tecuceanu.

Activitatea a fost una de succes, acest lucru fiind posibil prin implicarea întregii echipe a unității Grădinița cu program prelungit nr 7 Slatina: inst. Gordună Carla, prof. Iagăru Maria, prof. Popescu Camelia, prof. Chirițescu Adina, prof. Marinescu Irina, prof. Nedelea Felicia, prof. Drăguț Simona, prof. Dumitrescu Petra, prof. Zamfir Mariana, prof. Neacșu Maria, inst. Roșca Viginia, prof. Brezoi Mihaela, prof. Tomescu Ioana, prof. Nedeloiu Georgiana, prof. Duțulescu Marinela, inst. Arabagiu Dumitra, ed. Mustățea Onișoara, ed. Crângureanu Mihaela, prof. Oporanu Aurora, prof. Pîrșcoveanu Domnica, prof. Stanca Daniela.