Caracalul reciclează pe 19 aprilie. Și alte primării, așteptate să se înscrie în programul cu premii pentru locuitorii care predau deșeurile

177
foto: arhivă campania precedentă

Programul ,,România Reciclează” demarează în județul Olt cu municipiul Caracal. Orice primărie interesată se poate alătura campaniei de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, cetățenii care predau diverse aparate vechi întregi (nedezmebrate) sau baterii și acumulatori uzați primind tichete cadou.

Începând cu luna aprilie, se desfășoară la nivel național cea de a treia ediție a campaniei „România Reciclează”. Autoritățile publice sunt așteptate să se înscrie în campanie, direct sau prin intermediul serviciului de salubritate. Programul se va desfășura în perioada 15 aprilie  – 30 iunie.

Prima primărie din județul Olt care a anunțat derularea unei campanii de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate este cea a Municipiului Caracal. Acțiunea este organizată în colaborare cu Asociația ENVIRON și Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor.

„Campania se va desfășura pe data de 19 aprilie, în intervalul orar 09:00 – 15:00. Punctele de colectare unde puteți aduce deșeurile vor fi: Parcare Sala Polivalentă – str. Constantin Dobrogeanu Gherea, nr. 1A;  Parcare Piese Auto ”Pascu” – str. 1 Decembrie 1918, nr. 89.”, a anunțat administrația municipală.

Locuitorii care răspund invitației primăriei lor de a se alătura campaniei sunt răsplătiți. Astfel, orice persoană care va preda minim un aparat electrocasnic vechi întreg (nedezmebrat) sau baterii și acumulatori uzați va primi tichete cadou în valoare de 10 lei. Valoarea maximă a cupoanelor valorice de care poate beneficia un participant este de 599 lei. Premiile se acordă în limita bugetului maxim pe localitate de 5000 lei. Numărul total de premii (tichete cadou) pentru fiecare localitate este de maxim 500.

Statisticile arată că România se clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice. În țara noastră, media colectată pe cap de locuitor a fost de 1,6 kg, cu mult sub media europeană de 8,9 kg.