Reprezentanța Comisiei Europene, în vizită la elevii unui sat și ai unui orășel din Olt

1360

Zece școli din cinci județe ale țării va vizia în această săptămână Reprezentanța Comisiei Europene în România, printre care și două din Olt. Dacă alegerea Liceului Petre Pandrea nu reprezintă o surpriză, acesta fiind Școală-ambasador al UE, școala din Pârșcoveni este o alegere interesantă, elevii de aici urmând să fie implicați în activități educaționale și interactive pe diverse teme de istorie și geografie.

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, în cadrul inițiativei Campaniile Educaționale pe teme legate de UE, o nouă ediție a competiție naționale Euro Quiz. „Scopul acesteia este de a îmbunătăți și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană, de a dezvolta lucrul în echipă și capacitatea de rezolvare a problemelor. Cu ocazia competiției, Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, în decursul acestei săptămâni, 10 vizite în școli și licee din cinci județe din România: Argeș, Vâlcea, Olt, Dolj, Ilfov. Inițiativa este susținută de Ministerul Educației Naționale. În cadrul vizitelor echipei Euro Quiz vor avea loc activități educaționale și interactive pe diverse teme de istorie și geografie, prin intermediul cărora elevii vor aborda subiecte legate de Uniunea Europeană și vor discuta despre modul în care Europa și valorile europene influențează viața de zi cu zi. „, explică Diana Zaharia, Senior Account Executive -Action Global Communications.

Din Olt, vocea Comisiei Europene în România a ales să viziteze Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș și Școala Gimnazială Pârșcoveni. Activitățile se vor desfășura pe 11 aprilie, începând cu ora 10.00, respectiv 14.00.

Euro Quiz este un concurs online cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene, ce are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană. Aceasta se adresează elevilor din școlile gimnaziale din întreaga țară, de clasa a VI-a. Aceștia trebuie să formeze o echipă compusă din patru membri, care pot proveni din diferite clase ale aceleiași școli. Înscrierea se va face pe site-ul www.euroquiz.ro până la data de 9 mai, iar concursul online se va desfășura în data de 17 mai 2019, între orele 9:00 – 12:00. În cadrul acestei etape, vor fi desemnate câștigătoare primele două echipe cu cel mai mare punctaj. Acestea vor participa, în data de 29 mai 2019, la finala concursului de la sediul Reprezentanței Comisiei Europene din București.