Prețul apartamentelor a sărit în aer la Slatina. Capitala Oltului rivalizează cu Capitala țării

2392

Pe ultimul loc pe țară este Oltul în ceea ce privește vânzarea locuințelor, prețul fiind unul foarte mare. Cei aflați în căutarea unei case cu greu se încumetă să plătească în capitala Oltului o sumă ce se apropie de cea cerută pentru o locuință în Capitala țării.

Puțini se mai avântă să cumpere o locuință în județul Olt, prețurile explodând în ultima perioadă. Tonul îl dă Slatina, unde un apartament costă aproape cât unul în București. Deși județul nostru este cotat al cincilea ca venit pe cap de locuitor din țară, puterea de cumpărare nu poate acoperi creșterile imobiliare.

Situația se vede cel mai bine în statisticile întocmite de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, care plasează Oltul în coada clasamentului. Din cele peste 44.560 de imobile vândute la nivel naţional, în luna martie, în Olt s-au vândut doar 117, ce plasează județul pe ultimul loc, urmat de Gorj (198) și Sălaj (255). Diferența față de primele locuri ale clasamentulu ANCPI este uriașă, fruntașe pe țară fiind Bucureștiul (7.619 locuințe), Ilfov (4.080) şi Cluj (2.978.

Totodată, s-au încheiat 372 ipoteci. Nici la capitolul terenuri agricole situația nue ste mai roz: în extravilan s-au vândut 41 terenuri agricole și 0 neagricole, iar în intravilan 23 cu construcții și 37 fără construcții.

Spre exemplu, la Slatina, în funcție de zonă și suprafață, un apartament cu două camere ajunge și la 55.000 euro, în timp ce unul cu trei camere poate ajunge la 78.000 euro. La Balș, însă, prețurile sunt la jumătatea celor cerute pentru reședința Oltului.