95 de permise reținute și peste 1300 de sancțiuni,  rezultatul controalelor T.I.S.P.O.L. Speed în Olt    

202

Polițiștii rutieri din Olt au aplicat săptămâna trecută amenzi în valoare de peste 386.000 de lei, peste 1300 de șoferi fiind prinși încălcând legislația rutieră pe drumurile din județ.

Șoferii care pot constitui un pericol pentru participanții la trafic prin nerespectarea vitezei legale și adaptarea acesteia la condițiile de trafic au fost din nou ținta polițiștilor olteni care, săptămâna trecută – 1-7 aprilie, au desfășurat controalele T.I.S.P.O.L. Speed. Iar rezultatele arată că, din păcate, sunt destui șoferi inconștienți.

“Cu această ocazie, polițiștii olteni au aplicat 1333 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 195/2002, valoarea acestora fiind de 386.570 de lei. 618 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 95 permise de conducere, dintre care 38 pentru depășirea regimului legal de viteza cu mai mult de 50 km/h. În urma constatării unor nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor, polițiștii au retras 19 certificate de înmatriculare.”, arată Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Totodată, au fost constatate 22 de infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Polițiștii rutieri vor continua să acționeze pe drumurile din județ.