URGENȚA este pentru URGENȚE!- campanie lansată pentru conștientizarea populației

94

„Ajutați-ne să salvăm!”, este apelul făcut de salvatori cetățenilor, de ieri demarând campania de conștientizare a populației în ceea ce privește utilizarea corectă a sistemului de urgență.

Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne invită populația să adopte comportamentul corect privind accesarea serviciilor de sănătate. Pentru ca populația să conștientizeze rolul, dar și modul de funcționare a serviciilor de urgențe, în ideea eficientizării lor, ieri a fost lansată campania „Urgența este pentru urgențe”. Cele două filme și spoturi radio au fost produse cu sprijinul Centrului pentru Politici și Servicii de Sanătate, finanțate prin programul guvenului Confederației Elvețiene.

Secretarul de stat Raed Arafat, a explicat că primele servicii la care ar trebui să se apeleze în cazul afecțiunilor cronice sunt cele ale medicului de familie.

Ajutați-ne să salvăm!URGENȚA este pentru URGENȚEDe astăzi începem campania de conștientizare a populației în ceea ce privește utilizarea corectă a sistemului de urgență.Astfel, conform celor spuse ieri, 7 aprilie, în cadrul conferinței de presă privind lansarea campaniei "Urgența este pentru urgențe", două filme și spoturi radio au fost produse cu sprijinul Centrului pentru Politici și Servicii de Sanătate, finanțate prin programul guvenului Confederației Elvețiene.Aceste spoturi au fost subtitrate în limba română pentru persoanele cu deficit de auz precum și în maghiară și germană pentru a fi difuzate și de televiziunile locale. Populația trebuie să conștientizeze rolul dar și modul de funcționare a serviciilor de urgențe, în ideea eficientizării lor.Campania "URGENȚA este pentru URGENȚE" pentru Unitățile de Primiri Urgențe.

Publiée par Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă sur Dimanche 7 avril 2019

Campania a fost lansată în contextul în care, la 112 se primesc circa 34.000 de apeluri abuzive pe zi în România, care îngreunează salvarea celor care au într-adevăr nevoie. Pentru descurajarea apelurilor abuzive și alertarea falsă, senatorul Siminica Mirea și deputatul Florin Iordache au inițiat o propunere legislativă de înăsprire a sancțiunilor. Potrivit noilor prevederi, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113, ar trebui sancționată cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 până la 200 de ore de activități în folosul comunității. Recidiva în interval de 1 an de la sancționare se pedepsește prin dublarea pedepsei. Alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, ar urma să fie sancționată cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 la 400 de ore de activități în folosul comunității. Recidiva – cu amendă de la 4.000 la 8.000 lei sau echivalentul de la 25% până la 100% din costurile generate de alertarea falsă sau prestarea de la 400 la 800 de ore de activități în folosul comunității.

Pe această temă:

Amenzi de până la 8.000 de lei sau între 100- 800 de ore în folosul comunității pentru apeluri abuzive sau alertare falsă la 112- susținere legislativă a doi parlamentari olteni