Frig și ploi. Cum va fi vremea de Florii

579

Temperaturi în scădere și ploi, anunță meteorologii pentru următoarele două săptămâni, prognozând o sărbătoare a Floriilor mohorâtă.

„Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 17 la 11 grade. Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 18 grade pe 20 și 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la 1 grad în 17 aprilie, iar ulterior va crește, atingând la finalul intervalului de prognoză 4…5 grade. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-10 aprilie și 11-14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse și temporar vor fi moderate cantitativ.”, anunță ANM pentru Oltenia.

Așadar, vom avea parte de frig și ploi. Dacă azi la Slatina maxima a atins 18 grade Celsius, pentru următoarele două zile meteorologii anunță menținerea aceleiași temperaturi, însă averse, pentru ca joi, vineri și sâmbătă să fie așteptate furtuni. Sfârșitul săptămânii se anunță unul ploios, cu o temperatură maximă de 14 grade Celsius.

Săptămâna viitoare începe cu minimă de zero grade la Slatina, ce va crește în următoarele zile abia cu două grade. Abia joi, 18 aprilie, se anunță o încălzire ușoară, cu o maximă de 19 grade Celsius, pentru ca week-endul de Florii să fie unul noros și cu ploi scurte.