Șeful Mediafax, la DNA

150

Adrian Sârbu a ajuns la sediul DNA în această dimineață. Fostul şef Pro TV este audiat în aceste momente de procurori. Nu se cunoaște motivul audierii șefului Mediafax și acuzațiile ce i se aduc acestuia.

La intrarea de la DNA, Sârbu le-a spus jurnaliștilor că va face mai multe declarații la ieșire.

Adrian Sârbu a mai fost audiat la DNA în ianuarie 2016, în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD în care sunt vizați și Remus Truică, Sorin Roșca Stănescu și Elena Udrea, precum și alte persoane.

Procurorii DNA susțin că, la sfârșitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne, cât și cele emise de BNR, unor persoane fizice și/sau societăți comerciale, activitatea infracțională concretizându-se în obținerea unor importante sume de bani din săvârșirea subsecventă a unor infracțiuni de înșelăciune. Astfel, Adrian Sârbu ar fi luat patru milioane de euro pentru care a garantat cu contractul său de muncă de la CME, iar Sorin Roşca Stănescu ar fi împrumutat trei milioane de euro. Acesta ar fi garantat împrumutul cu o proprietate supraevaluată. Cei doi nu şi-au plătit ratele, iar când banca a încercat să execute garanţiile, a observat că valoarea acestora este mult mai mică decât creditul.

Adrian Sârbu este patronul grupului Mediafax.