Luminița Turcin, desemnată Maestru Emerit al Sportului

366

A făcut istorie în boxul feminin românesc, iar acum se impune ca unul dintre cei mai buni antrenori, călcându-I pe urme celui care i-a îndrumat pașii și pumnii spre o carieră de aur- maestrul Constantin Gălbenușe. Luminița Turcin a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Rezultatele bune din cariera de pugilist, iar acum de antrenor, a slătinencei Luminița Turcin nu au rămas trecute cu vederea de Federaţia Română de Box. Recent, sportive a fost recompensată cu titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Turcin este deţinătoarea unui record naţional, obţinând de 15 ori titlul de campioană a României. Alături de titlurile consecutive de campioană naţională, Luminița a adăugat în palmares medalii de argint şi bronz la Campionatul European, bronz la Campionatul Mondial, dar şi multe alte rezultate obţinute de-a lungul carierei, făcând istorie în boxul românesc.

Și-a continuat cariera din postura de antrenor, și ea încununată cu success, anul acesta cu ocazia Zilelor Slatinei fiind printre antrenorii premiați de administrația municipal cu Marele Premiu pentru performanțele obținute cu sportivii CSM Slatina în anul 2017/2018 la Campionatele Mondiale, Europene şi Balcanice.