Poliția  face apel la victimele grupării de proxenetism și cămătărie destructurate ieri să se adreseze SCCO Olt

1113

În urma celor 120 de audieri de ieri în dosarul în care se fac cercetări pentru trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism și cămătărie, doar o persoană a fost reținută ieri, polițistul membru al grupării organizate fiind cercetat în libertate.

32 de percheziţii domiciliare au fost desfăşurate ieri dimineaţă de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT, pe raza municipiului Caracal și a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare. La audieri au fost aduse 120 de persoane- suspecți, victime și martori.  Doar o persoană – un bărbat de 30 de ani din Caracal -a fost reținută, iar polițistul membru al grupării a fost pus în libertate.  „În urma audierilor, un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore, iar împotriva a trei persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe 60 de zile. Până în prezent, față de polițistul vizat în dosar nu a fost dispusă nicio măsură preventivă împotriva acestuia „, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Bărbații plasați sub control judiciar au vârste între 31- 48 de ani și sunt unul din Caracal, iar doi din comuna Traian.

Potrivit anchetatorilor, gruparea ar fi formată din 7 membri, s-a constituit începând cu anul 2014, suspecâii acordând împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate. De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Poliţiştii fac apel la victimele acestei grupări să se adreseze Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Olt.

Mai multe despre caz:

Polițist ridicat pentru proxenetism și cămătărie