Sâmbătă, etapa zonei Nicolae Titulescu, din cadrul Festivalului Rural de Teatru pentru Copii

40
foto: tabăra de creativitate cu care au fost recompensați câștigătorii de anul trecut

Pentru al nouălea an, cei mai buni elevi actori din mediul rural din județul Olt au intrat în competiție, în această perioadă Festivalul Rural de Teatru pentru Copii fiind la faza organizării etapelor zonale.

Micii actori din mediul rural, de la unități de învățământ primar și gimnazial, urcă pe scenă în încercarea de a arăta că sunt cei mai buni. Festivalul dedicat lor este organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, prin Secția: Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu IȘJ Olt și primăriile celor cinci centre zonale – Nicolae Titulescu, Bobicești, Vădastra, Giuvărăști și Colonești.

Anul acesta, festivalul se află la ediția a IX-a, iar sâmbătă se va desfășura competiția din zona Nicolae Titulescu. „Festivalul Rural de Teatru pentru Copii, ediția a IX-a 2019, etapa zonală, din cadrul proiectului “Atelierele de teatru”, se organizează sâmbătă, 6 aprilie, începând cu orele 10.00, la Căminul Cultural Nicolae Titulescu.  La acest concurs s-au înscris 15 ateliere de teatru din localitățile arondate acestei zone. Festivalul concurs se va desfășura pe două secțiuni: monolog și scenetă. Se vor acorda diplome și premii. Câștigătorii calificați pe primele trei locuri, la ambele secțiuni, se vor prezenta în etapa finală, care va avea loc în toamnă, la festivalul județean, alături de câștigătorii celorlalte zone”, transmite referentul Romică Prioteasa.

Juriul va urmări omogenitatea trupei, talentul actoricesc, stăpânirea limbajului scenic, armonizarea interpretării actorilor și inventivitatea. Anul trecut, cei mai buni 15 mici actori au fost recompensați cu o tabără de creativitate.