La ziua NATO, Prefectura Olt impune ținută sobră     

62
Fregata "Regele Ferdinand" a plecat, miercuri, din Portul Militar Constanta, in prima misiune NATO a Fortelor Navale

Duminică, pe 7 aprilie, în România este sărbătorită Ziua NATO. Pentru ceremonia din capitala județului, Prefectura Olt a trasat, în premieră, și codul vestimentar pentru invitați.

Gata! S-a zis cu fustele deasupra genunchiului, rochițe înflorate, cămăși în culoarea partidului sau ținute lejere. Nici prin gând să nu le treacă bugetarilor convocați duminică la Ziua NATO să nu se prezinte în codul vestimentar trasat de reprezentantul Guvernului în teritoriu! O fi ea o manifestare aniversară, însă este una solemnă, prin care sunt marcați cei 15 ani de la aderarea României la NATO.

„Conform Ordinului Ministrului Apărării Naţionale nr.63/2013 pentru aprobarea Regulamentului onorurilor şi ceremoniilor militare, reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne vor purta ţinuta de reprezentare iar delegaţiile civile vor purta o ţinută sobră.”, este indicația lansată de prefectul de Olt în invitația la eveniment.

Manifestările de la Slatina se vor desfăşura duminică, orele 9.30 – 10.30, pe platoul din faţa sediului Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt.

Ziua NATO în România este marcată, din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie. La alegerea acestei zile s-a ţinut seama de apropierea de data oficială a aderării României la Alianţa Nord-Atlantică (29 martie 2004) şi de data arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO de la Bruxelles (2 aprilie 2004).