IMAGINI/120 de olteni AUDIAȚI la Slatina. Printre ei, și polițistul Dan Dumitrescu, suspect de trafic de persoane, proxenetism şi cămătărie

12552

32 de descinderi au efectuat în această dimineață polițiștii de la SCCO Olt, 120 de persoane fiind aduse la audieri.

Caracal, Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcașele și Tia Mare sunt localitățile din Olt în care s-au desfășurat percheziții azi, într-un dosar de cămătărie, proxenetism, trafic de persoane, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare, constituire grup infracțional organizat.

La audieri vor fi aduse 120 de persoane, printre acestea numărându-se și poliţistul Dan Dumitrescu din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene. Lucrează de un an de zile la acest serviciu și de circa 10 ani în poliție. Nu se cunosc acuzațiile aduse polițistului, ci doar că făcea parte din grupul infracțional anchetat de DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracțional format din 7 persoane, ar opera de circa cinci ani de zile, ofereau bani cu camătă, cu dobânzi mari și apelau la violență pentru restituire, plasând în același timp fete pentru prostituţie.

,,În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate. De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.,, a transmis IPJ Olt.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul cadrelor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Dolj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Serviciul Operațiuni Speciale, Serviciul Județean de Protecție Internă și Serviciului Județean Anticorupție.

Pe aceeași temă:

Percheziții în zona Caracal, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane, cămătărie și șantaj