VIDEO/ Clădirea în care funcționează grădinița, dispensarul și biblioteca Făurești, distrusă de flăcări. Pompierii din Balș s-au luptat 2 ore cu focul

200

Pompierii de la Garda Balș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD au intervenit în comuna Făurești, județul Vâlcea, raion de intervenție al ISU Olt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei clădiri în care funcționau grădinița din localitate, biblioteca din localitate, dispensarul medical și erau amenajate două încăperi sociale.

Pompierii bălșeni au acționat în această dimineață pentru stingerea incendiului din Fărești și eliminarea efectelor negative aproximativ două ore. În sprijinul lor au venit de la ISU Vâlcea trei autospeciale de stingere, autoplatformă și autospecială pentru primă intervenție. Din fericire, în momentul izbucnirii incendiului nu se aflau persoane în clădire.
 „La fața locului s-au deplasat și trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru primă intervenție.  La sosirea primelor echipaje, acoperișul clădirii, cu suprafața de aproximativ 260 de metri pătrați, ardea generalizat.  În acest moment echipajele acționează pentru lichidarea ultimelor focare, iar după finalizare misiunii de stingere vor cerceta împrejurările care au dus la izbucnirea incendiului. „, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
În urma incendiului au ars acoperișul clădirii ( circa 260 de metri pătrați ) și a fost afectată izolația exterioară. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este coșul de evacuare neizolat corespunzător față de materialele combustibile.