FOTO/ Primarul Balșului, la Forumul cooperării descentralizate româno-franceze

157

Edilul Balșului participă în aceste zile la Lyon la un forum la care sunt stabilite oportunități de afaceri, înfrățiri și schimburi de experiență între localități române și franceze.

Identificarea unor modalități de îmbunătățire și dinamizare a cooperărilor franco-române, inclusiv a relațiilor de înfrățire dintre colectivitățile locale din cele două țări, sunt țintele primarilor români ce participă în aceste zile la  Forumul cooperării descentralizate româno-franceze. Forumul se desfășoară la Lyon azi și mâine, delegația româneacsă fiind condusă de către edilul orașului Balș, președinte al Asociației Orașelor din România. Alături de Mădălin Ady Teodosescu participă primarii orașelor Filiași, Tg. Frumos și reprezentanți ai localităților Ungheni, Rovinari și Miercurea Sibiului, precum și reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova-CALM.

Pe lista dezbaterilor se află subiecte legate de relațiile administrative de cooperare dintre România și Franța, forumul fiind dedicat schimbului de experiență între autoritățile publice locale și regionale dintre cele două țări.

Evenimentul va cuprinde dezbateri în cadrul următoarelor secțiuni: preşedinţia României la CUE – provocările, problemele generate la nivelul colectivităților teritoriale; punerea în practică a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) la nivel local și regional; înfrățiri, schimburi de experiență, parteneriate Franco – Române; cultură, francofonie, patrimoniu, mod de viaţă; forum economic – oportunități de afaceri.