Doi bicicliști, acroșați de un cap tractor la Grădinari; unul a DECEDAT

494

Un biciclist în vârstă de 63 de ani, din Grădinari, a murit, aseară, iar altul de 68 de ani a fost rănit, după ce au fost acroșați de capul tractor al unui TIR.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Gura Râului, județul Sibiu, în timp ce conducea capul tractor al unui TIR, nu a păstrat o distanță laterală suficientă în mers, la efectuarea manevrei de depășire a doi bicicliști, ce se deplasau regulamentar în același sens, acroșându-i cu partea laterală dreapta a capului tractor.

„Din accident a rezultat decesul unui bărbat în vârstă de 63 de ani, din comuna Grădinari, și rănirea celuilalt biciclist, de 68 de ani. Conducătorul tirului nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cazul biciclistului rănit a rezultat o concentrație de 0.05 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat.„, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Biciclistul rănit a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut, traumatism toraco-lombar și traumatism șold.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpa și vătămare corporală din culpă.