Stațiunea de Cercetare- Dezvoltare Agricolă Caracal a încheiat semănatul de floarea-soarelui, iar campania la porumb este pe final

324

Sudul țării dă tonul la semănat, cu o lună mai devreme decât în alți ani. Campioana este Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal, care a încheiat deja lucrările de semănat la floarea-soarelui, iar cele la porumb se află pe final.

Vremea frumoasă a făcut ca lucările agricole de primăvară să înceapă mai devreme, iar în zona de sud a Oltului sămânța deja a germinat în sol. Stațiunea de Cercetare –Dezvoltare Agricolă Caracal se poate lăuda că a finalizat semănatul la floarea-soarelui, demarat pe 17 martie, pe 580 de hectare anul acesta.

Stațiunea caracaleană se poate lăuda și cu lucrări avansate de semănat la porumb, trecând de jumătatea suprafeței încă de săptămâna trecută. Pentru prima dată, sămânța de floare și porumb a fost tratată cu un stimulator de creștere.

SCDA Caracal lucrează circa 2.500 de hectare, jumătate fiind însămânțate în toamnă cu păioase, rapiță și triticale, iar pe restul se cultivă în această primăvară mazăre, floarea-soarelui și porumb.