Slatina a stins lumina, în Ora Pământului

261

Slatina s-a aliniat și în acest an marilor orașe ale lumii care au participat la cea mai mare mișcare de mediu din istorie- „Ora Pământului”. În timp ce primăria a stins lumina pe arterele principale, sute de copii s-au alăturat acțiunii Cantus Mundi, cântând la lumina lanternei.

Ca în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, și Slatina a susținut protecția planetei. Primăria municipiului capitală de județ s-a alăturat evenimentului “Ora Pământului”, pe care l-a marcat prin stingerea iluminatului stradal pe arterele principale timp de o oră în intervalul 20:30-21:30.

Sărbătorirea „Orei Pământului” inițiată de Cantus Mundi s-a desfășurat simultan în 81 de localități din 33 de județe, printre care și Slatina. Sute de elevi de la Liceul Teoretic Nicolae Titulescu Slatina și câteva școli din municipiu s-au numărat printre cei peste 12.000 de copii și tineri din corurile Cantus Mundi, reunite sub sloganul internațional al World Wide Fund for Nature (WWF) – „Conectează-te cu natura! Acum este momentul să acționăm!”.

Spectacolul s-a desfășurat în Amfiteatrul liceului, surse de iluminat fiind doar lanternele. Copiii au ales să vorbească în limbajul accesibil tuturor, al muzicii, despre respectul față de mediul înconjurător și conștientizarea problemelor cu care se confruntă planeta.

Ora Pamantului_ Cantus Mundi, LTNT Slatina

Publiée par Realitatea Oltului sur Samedi 30 mars 2019