Recrutarea pentru uniforma MAI continuă. Unde se dă admitere

297

Pentru școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI nu se mai organizează sesiuni de admitere până în prima parte a anului 2020, informează ministerul, însă tinerii care doresc să se școlarizeze pot opta pentru alte instituții de formare profesională ale MAI sau a celor care pregătesc personal în beneficiul MAI.

De luna viitoare, recrutările pentru viitorii purtători de uniformă militară încep la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, unitatea de învățământ nefiind singura care mai școlarizează în acest an. MAI a informat astăzi care sunt sesiunile care se mai organizează sesiuni de admitere.

Astfel, La Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, se organizează admitere în sesiunea iulie-august, pentru toate specializările (ordine și siguranță publică, drept, instalații pentru construcții – pompieri, arhivistică), iar la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. se vor organiza sesiuni de admitere, însă informațiile nu au încă publicate.

Pentru că în sesiunile august/septembrie 2018 și ianuarie 2019 au fost organizate examene de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI, iar la momentul actual se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi, anul acesta nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere. „O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util.  Școlarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere și au terminat 5 serii la fiecare școală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenți.”, anunță MAI.