Deputatul Stănescu a inițiat înființarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare

69

Mergând pe principiul că cetățenii și consumatorii solicită produse de calitate cât și produse tradiționale, deputatul Alexandru Stănescu a inițiat un proiect de Lege pentru înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare. Propunerea se află în stadiul solicitării raportului comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor.

Deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, este inițiatorul unui proiect legislativ privind înființarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare, în subordinea Ministerului Agriculturii. Obiectivul principal al agenției este acela de a crește numărul de sisteme de calitate recunoscute la nivel european pentru produsele agroalimentare românești, protejarea produselor certificate asigurând obținerea de către fermieri și producători a unui profit echitabil, furnizând informații clare privind produsele cu caracteristici specifice legate de sistemul de calitate implementat, astfel încât consumatorul să fie informat atunci când ia decizia de achiziție.

Demersul legislativ este susținut și de colegii parlamentari de Olt: deputații Dan Ciocan și Marius  Iancu, precum și de senatorii Siminica Mirea și Paul Stănescu.

Inițiatorii au urmărit modelul aplicat la nivel european:

Proiectul de lege a fost pe 6 februarie adoptat de Senat, primind apoi aviz favorabil de la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaților, de la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, dar și de la Comisia pentru muncă şi protecţie socială.