Demonstrații de intervenție, prezentare dotări și trageri cu pistolul în Olt, la aniversarea a 169 de ani de jandarmerie

230

Manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei Române au debutat în Olt încă de astăzi, IJJ Olt organizând Cupa Presei la Tir, urmând să continue săptămâna viitoare manifestările. În fața CJ Olt, jandarmii olteni își vor prezenta pe 3 aprilie echipamentul și materialele din dotare, autospecialele și câinii de serviciu.

În fiecare an, la 3 aprilie, este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române, amintind românilor că pe 3 aprilie 1850 Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Celebrând cei 169 de ani de jandarmerie, IJJ Olt a dat încă de astăzi startul manifestărilor, organizând „Cupa Presei la Tir”, competiţie la care au fost invitaţi să participe reprezentanţii mass-media acreditaţi pe lângă activităţile inspectoratului.

Jurnaliştii s-au duelat de data aceasta nu în vorbe și cuvinte, ci au avut prilejul de a demonstra pregătirea în folosirea armamentului şi abilităţile de buni trăgători, concursul desfășurându-se în poligonul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor Slatina. Fiecare reprezentant al presei locale a tras cu pistolul Carpaţi – calibru 7,65 mm, la o distanţă de 15 metri, în ţinta piept cu cercuri.

Manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei Române vor continua în Olt cu organizarea pe 3 aprilie, începând cu ora 11.30, pe platoul din fața Consiliului Județean Olt, a unor exerciții demonstrative, slătinenii și nu numai fiind invitați la o expoziție de prezentare a echipamentului și materialelor din dotare, autospecialelor și câinilor de serviciu.