Elevii olteni, așteptați cu cereri pentru calculatoare prin „Euro 200”

212

Până pe 19 aprilie, elevii din Olt sunt așteptați să solicite ajutorul financiar acordat în vederea achiziţionării de calculatoare. Beneficiari ai Programului „Euro 200” sunt elevi care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.

„Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare se desfășoară şi în anul în curs. Termenul-limită pentru depunerea cererilor este 19 aprilie 2019, inclusiv”, a anunțat IȘJ Olt.

Astfel, elevii sau studenții olteni din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie, pot solicita ajutorul financiar ce reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Afișarea pe site-ul euro200.edu.ro a beneficiarilor este prevăzută pentru data de 30 de mai. În perioada 31 mai – 20 iunie se depun și se evaluează contestațiile, iar data de 4 iulie este termenul-limită pentru afișarea listei finale (aprobată prin ordin de ministru) pe pagina web menționată anterior. Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se face în perioada 22 iulie – 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților, iar utilizarea acestor bonuri, la orice furnizor de profil, în intervalul 24 iulie – 10 octombrie 2019.

Anul trecut, din Olt au beneficiat de acest ajutor 126 de elevi, cei mai mulți fiind din Brastavățu și Orlea.