Scandalul ia amploare la Caracal: primarul i-a INTERZIS viceprimarului, prin DECIZIE, să vorbească despre activitatea PUBLICĂ a primăriei/ DOCUMENTUL

528

Scandalul se întețește la Caracal între primar și viceprimar, deși ambii fac parte din același partid politic și ar trebui să fie de aceeași baricadă. Supărat că a devenit ʺvoceaʺ primăriei, dezvăluind pe pagina sa de socializare activitatea administrației municipale, primarul Liviu Radu îi închide gura vicelui Octavian Stănescu oficial, emițând o dispoziție în acest sens.

Începând cu data de 11 martie, viceprimarul Octavian Stănescu nu mai are voie să vorbească public despre activitatea publică a Primăriei Caracal. Decizia aparține primarului Liviu Radu, care a stabilit prin dispoziție că de comunicare se vor ocupa doar trei personae desemnate, iar viceprimarului să i se INTERZICĂ  să dezvăluie activitatea desfășurată chiar și de el.

Supărat, cu puțin timp în urmă vicele a dezvăluit despre decizia abuzivă pe pagina sa de socializare, publicând documentul public semnat de edilul-șef.

ʺPrintr-o dispoziţie abuzivă emisă de domnul primar al municipiului Caracal în data de 11 martie 2019, mi s-a interzis să vă mai comunic pe contul şi pagina de Facebook, dar şi în alte medii, despre lucrurile care se întâmplă în municipiul nostru.
Un asemenea act nu a fost emis niciodată în România după anul 1990 iar administrația publică din Caracal, prin domnul primar și prin domnul secretar, au demonstrat că încă la aproape 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 se poate să ți se interzică dreptul de a vorbi și de a difuza informații de interes public în fața cetățenilor.
Vreau să vă asigur, însă, că voi rămâne acelaşi om şi nu mă voi lăsa călcat în picioare.
Astfel, am decis să contest această dispoziţie, la Instituţia Prefectului, pentru a demonstra că o voce nu poate fi redusă la tăcere doar din dorinţa unui om sau a unui grup. 
Vă asigur că voi continua să vă informez și să fiu cât mai transparent cu privire la proiectele edilitare care duc la dezvoltarea oraşului nostrum.ʺ, a publicat vicele Stănescu.

Apele sunt din ce în ce mai tulburi la Caracal între cei doi edili, fapt ce supără conducerea partidului c ear putea dispune ca unul dintre cei ei să fie exclus.