Se încheie prima etapă de înscriere în clasa 0

79

Pentru 60% din locurile de la unitățile de învățământ din Olt s-au depus cereri de înscriere în clasa pregătitoare până la finele săptămânii trecute, potrivit situației publicate de Ministerul Educației. Mâine se încheie prima etapă.

2111 copii din județul Olt, dintre care 266 care au susținut evaluarea psihosomatică, s-au înscris în prima etapă în clasa 0, până pe data de 15 martie, potrivit situației Ministerului Educației. Pentru anul şcolar 2019-2020 au fost introduse 122.220 de cereri în baza națională de date, la nivelul Oltului fiind ocupate 60% din locurile disponibile. Acțiunea se desfășoară până mâine, 22 martie. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei. Listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere vor fi afișate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratului şcolar, vineri, 29 martie.

La nivelul județului Olt sunt așteptați să înceapă viața de școlar cca 3500 de copii, iar cei care nu s-au înscris în prima etapă sunt așteptați cu cereri între 2 și 8 aprilie.  Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.