RECORD: 5250 de legumicultori din Olt cer sprijin pentru roșii

208

Primul la nivel național anul trecut la Programul Tomata, Oltul înregistrează anul acesta un nou record: 5250 de fermieri s-au înscris pentru a primi ajutorul de minimis.

Numărul legumicultorilor din județ care au solicitat să primească ajutorul de minimis din „Programul de sprijin pentru tomate în spații protejate” este peste așteptările oficialilor din Agricultură. Potrivit DAJ Olt, s-au înscris nu mai puțin de 5250 de legumicultori.

Izbiceni este comuna în care 1124 de legumicultori au plantat roșii în solarii sau sere pentru a beneficia de subvenția de la stat. Fermierii care au învestit în sistemele de încălzire vor ieși pe piață cu primele tomate în cel mult două săptămâni.

Alte localități din Olt unde s-a înregistrat un număr mare de înscrieri în programul Tomata 2019 sunt: Tia Mare- 790, Cilieni- 697 și Scărișoara- 497.

Anul trecut, în cele două cicluri de producție, s-au înscris din județul nostru peste 4.600 de legumicultori, plasând Oltul pe primul loc pe țară. Ei au rimit cei 3000 de euro oferiți de guvern.

Roșiilor oltenești li s-a dus vestea nu numai pentru gust, cât și pentru mărime:

Inimă de bou gigant, la Ghimpețeni. Roșia oltenească, alt record: 1,49 kg