Cresc taxele și impozitele la Slatina, în 2020. Proiectul a fost supus transparenței publice

579

Primăria Slatina a supus încă de săptămâna trecută transparenței publice proiectul privind impozitele și taxele locale pentru anul viitor, urmând a organiza o dezbatere publică.

Începând cu anul următor, slătinenii vor plăti, la fel ca majoritatea locuitorilor țării, dări mai mari către bugetele locale. La Slatina, taxele și impozitele se mențin în continuare spre limita inferioară prevăzută de codul fiscal, însă vor trebui indexate.

„Pentru anul 2020, în conformitate cu Codul Fiscal și datele furnizate de Institutul Național de Statistică, referitoare la rata inflației pe 2018, valorile impozabile în lei/mp se indexează cu 4,6%.”, arată proiectul de hotărâre supus încă de săptămâna trecută transparenței. Până la finele acestei săptămâni, slătinenii vor putea trimite către Primăria Slatina sugestii, opinii, reclamații pe seama acestui proiect.

Și anul viitor administrațioa municipală va menține la plata impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport bonificația de 10% pentru persoanele fizice și 2% pentru cele juridice care plătesc integral  la primul termen de plată- 31 martie.

Indexarea se aplică pentru dările pe locuințe, terenuri și mijloace de transport, cu excepția mijloacelor de transport hibride.

CSM Slatina va păstra același nivel al tarifelor pentru complexul sportiv, clubul nautic și de agrement, patinoar și bazinul didactic de înot.

Proiectul privind impozitele și taxele locale aplicabile pe anul 2020 poate fi consultat aici: http://www.primariaslatina.ro/images/transparenta/anunt_21021_130319.pdf