Afacerist oltean, printre cele 103 persoane audiate în urma celor 197 de percheziții din 19 județe și Capitală

450

197 de percheziţii au avut în această dimineață în Bucureşti şi alte 19 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. 103 persoane, printre care și un afacerist oltean, sunt bănuite că au cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, anchetatorii spunând că facturi fictive ar fi ajuns și la companii din Olt.

150 de societăți comerciale, unele și din Olt, au primit facturi fictive de la două firme fantomă – SC Davis Complet Construct şi SC Center Prod Metal SRL, cu sediul în judeţul Giurgiu. Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au efectuat azi nu mai puâin de 197 de percheziţii domiciliare, în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, „în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu”.

Beneficiarii facturilor au efectuat transferuri de bani prin contur din care unii au fost retraşi în numerar, iar alţii au fost schimbati in 4,5 mil USD in China, simuland, la fel, operatiuni nereale.

Cercetate sunt 103 persoane, dintre care una din Olt, bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public.