1.452 de infecții respiratorii acute și încă un deces de gripă în Olt: o fetiță de 1 an și 5 luni

150

Gripa a făcut  a opta victimă în județul Olt, o fetiță de doar 1 an și 5 luni, din Slatina, decedând ieri la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Pentru săptămâna trecută, 11- 17 martie, DSP Olt raportează o creștere cu 23,82% a cazurilor de infecții respiratorii acute față de săptămâna anterioară.

1.452 de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) s-au înregistrat la nivelul județului Olt în săptămâna 11- 17 martie, potrivit situțaiei prezentate astăzi de DSP Olt. În creștere față de săptămâna anterioară cu 246 de cazuri.

Cel mai grav este că s-a înregistrat un nou deces pus pe seama gripei, al optulea în județul nostru. Ieri, la 7 zile de la internare la SJU Craiova, o fetiță de 1 an și 5 luni a decedat. Ea a fost internată cu  pneumonie acută cu insuficiență respiratorie severă, rinofaringită acută, diabet zaharat tip I – la debut și infecție respiratorie acută severă (SARI ). „ Pe fondul simptomatologiei SARI a fost investigată în vederea detectării virusurilor gripale- teste lucrate la Institutul Cantacuzino București. Rezultatul investigației: test pozitiv pentru infecția cu virus gripal tip AH1. Antecedente vaccinare: nevaccinat antigripal, sezon 2018/ 2019.”, transmite DSP Olt.

De la începutul sezonului, la nivelul județului Olt au fost confirmate 176 de cazuri de gripă, din care 119 cu virusul gripal tip A subtip H1- 7 decese și 57 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3, – 1 deces.