Pregătiri pentru sezonul estival: Primăria Slatina scoate la licitație foișorul cu alimente şi răcoritoare de la Plaja Olt

175

Deschiderea sezonului estival se apropie, așa că Primăria Slatina va scoate la licitație spațiul comercial din incinta Clubului Nautic și de Agrement Plaja Olt.  Preţul de pornire al licitaţiei va fi aprobat în următoarea ședință a Consiliului Local, proiectul prevăzând aceeași sumă ca în ultimii doi ani- 4 euro/mp/lună.

Clubul Nautic şi de Agrement „Palaja Olt”, situat pe malul stâng al Oltului, va deveni nu peste mult timp punct de atracție și pentru doritorii de bălăceală și relaxare la soare sau plimbări cu hidrobicileta. Primăria se pregătește să deschidă sezonul estival, în acest sens urmând mai întâi să scoată la licitație spaţiul destinat comerţului – alimentaţie publică.

Cum administratorul – Clubul Sportiv Municipal Slatina- nu poate desfăşura activitate de comerţ, singura soluţie pentru ca Foişorul să fie funcţional cu destinaţie alimentaţie publică este darea spre închiriere şi exploatare a spaţiului în suprafaţă construită de 27,35 m2 şi utilă de 23,65 m2. Încheierea unui contract de închiriere pe o perioadă de 5 luni de zile pentru Foişor, cu un preţ de pornire al licitaţiei de 4 euro/mp/lună, aceeași sumă ca și în ultimii doi ani, va fi supusă aprobării aleșilor lcoali în următoarea ședință a CL. Închirierea spaţiului comercial se va face în vederea comercializării diverselor produse alimentare şi băuturi alcoolice cu excepţia celor spirtoase. Chiria va reprezenta venit la bugetul local.

Obiectivul de agrement a fost realizat de la zero cu fonduri europene, proiectul având o valoare totală de 36,2 milioane lei, din care finanțare nerambursabilă 9,38 milioane lei. A fost amenajată o suprafaţă de 6,96 ha- modernizată zona de plajă, piscine, dușuri, vestiare, debarcader hidrobiciclete și bărci cu vele, construite teren de minifotbal multifuncţional, teren de tenis, teren special de beach-volei, zona minigolf, teren tir cu arcul, zona specific escaladei, pista asfaltată pentru biciclete, amenajări specifice rollerilor, parcare, centru fitness şi centru Spa.