Urmărire penală in rem pentru medicii slătineni cu radiografiile pacienților „dosite” în vestiare

1346

Cercetați disciplinar de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina, cei patru medici de pe Secția Ortopedie în vestiarele cărora au fost găsite radiografii sunt cercetați și penal.

82 de radiografii ce ar fi trebuit să stea la dosarele pacienților au fost găsite în dulapul medicului Radu Jidovin, 42 în cel al dr. Ion Grămăticu, 20 la dr. Katta Mohammed și 5 la dr. Alexandru Mihalache. Doar medicii Cătălin Duican, Daniel Călin și Andrei Oprea au fost găsiți „curați”, la „percheziția” dispusă de conducerea SJU Slatina pentru găsirea unei radiografii solicitată de către poliție într-un dosar de malpraxis. Cum cele 140 de radiografii ar fi trebuit să stea atașate la dosarele pacienților, nu în vestiarele medicilor, conducerea celei mai mari unități medicale din județ îi cercetează pe medici disciplinar.

În paralel, polițiștii fac cercetări pentru distrugere, în urma reclamațiilor a doi dintre medicii încriminați, care au sesizat că li s-au spart vestiarele și li s-a ,,cotrobăit” printre lucrurile personale. Însă, sursele Realitatea Oltului spun că medicii riscă și punerea sub acuzare, procurorii autosesizându-se și demarând cercetări penale in rem. Ei strâng probe pentru a afla dacă cei patru medici au încălcat sau nu legea.

Despre caz, în știrile Realitatea Oltului:

Scandalul de la spital se lasă cu dosar penal

sau:

Șantaj cu radiografiile pacienților la spitalul din Slatina